ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Павлова увери, че зимното поддържане на пътищата е подсигурено

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров  дадоха пресконференция за готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия.

Осигурени са всички необходими химикали и соли за обработка на пътната мрежа през зимата. Във всички райони на страната са подписани договори с фирми, които ще отговарят за снегопочистването на републиканската пътна мрежа, увери регионалният министър Лиляна Павлова в „Седмицата" на Дарик радио.

Осигурени са и необходимите средства за подготовката на пътищата през зимния сезон.

Правителството осигури необходимите 13 млн. лв., с които да направим подготовка на пътищата от една страна и от друга страна да се плати за зимното поддържане, припомни регионалният министър.

„Лошото е, че при тези неблагоприятни климатични условия няма как да пълним дупки, защото ще са пари на вятъра. Така че ще приоритизираме и на местата, където не вали, изкърпваме дупки, сменяме мантинели, изрязваме храстите, които пречат и най-вече тези, които натежават от снега и падат на платното. Така че от тази гледна точка подготвяме пътищата", каза Павлова.

Във всички райони на страна вече са избрани фирмите, които да отговарят за снегопочистването. Фирмите имат необходимия брой машини, има пари за чистене и най-важното има химикали и соли, с които да се обработва пътната мрежа, каза още Лиляна Павлова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст