ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Въвеждат механизъм за реално отчитане на туристите

Николина Ангелкова

Oбмисля се въвеждането на механизъм, с който реално да се отчита броят на туристите у нас. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Седмицата на "Дарик радио". Причината е, че сега данните на статистиката създават погрешна представа.

Така тези данни за изминалия летен сезон показват големи ръстове, а всъщност дошлите за ваканция и почивка конкретно намаляват с 9.2 на сто спрямо предходното лято.

Една от обсъжданите възможности е служителите на Гранична полиция да анкерита всеки чуженец за причината за посещението му или туристите да попълват анкетни карти.

Ангелкова посочи, че се предвижда страната да има туристическа аташета в 8 страни, които ще имат за работа популяризирането на туризма у нас. Такива представители вече има в Германия и Москва, в Китай пък такова представителство ще има съвместно с Румъния.
 
До месец-два ще се проведе конкурс сред млади художници за ново туристическо лого на страната. Според нея по този начин ще има по-интересни предложения отколокот са били получени при организирани с пари от ЕС преди време, в резултат на което одобреното лого беше подложено на множество критики. 

Предвижда се още националния туристически сайт да се превърне в практическо ръководство за чуждестранните туристи както е "Трипадвайзър". Целта е когато някой иска да посети страната в даден период, да може лесно да се ориентира за всичко, което се случва тук тогава – фестивали, празници, места за настаняване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст