ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов заминава на двудневно посещение в Берлин

На 17 и 18 януари (вторник и сряда) премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Берлин

Премиерът Бойко Борисов заминава днес на двудневно официално посещение в Берлин. В понеделник той ще разговаря с канцлера на Германия Ангела Меркел. Двамата ще обсъдят спирането на строителството на газопровода "Южен поток". 

Борисов ще бъде първият с официална визита в Германия, след преизбирането преди няколко дни на Меркел за лидер на Християндемократическия съюз.

Заедно с него за Германия заминават трима негови заместници – Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев. В официалната делегация участват и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев и председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев.

Очаква се на срещата с Меркел Борисов да предложи Европейския съюз да финансира създаването на газов център в България, от който стига да бъде построено подводното тресе на "Южен поток", руският газ да бъде разпределян и до други европейски страни.

Програмата на посещението предвижда разговори на премиера Бойко Борисов с председателя на Бундестага проф. Норберт Ламерт и среща на вицепремиерите и народните представители с парламентарната фракция Християндемократическия съюз. Българският премиер ще разговаря с председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Ханс-Герт Пьотеринг и ще се срещне с представители на българската общност в Берлин.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст