ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общинарка завлякла с 19 000 лв. варненската хазна

Левове

Общинската съветничка Благомира Александрова е натрупала задължения към Община Варна в размер на 19 000 лева. Сумата е от системно неплащане на наема за кафе-сладкарницата в Спортен комплекс „Приморски” от 87 кв.м. За ползването й местната депутатка сключила през 2009 година 5-годишен договор с община Варна чрез фирмата си „Джаки-83”, пишат вестници. Данните бяха изнесени на заседание на общинската комисия по собственост и стопанство. Според направената справка, Александрова започва да нарушава договорните отношения, като не плаща месечния си наем от 1463 лева още в годината на контракта.

Заради некоректността й следва прекратяване на договора с уведомително писмо от кмета през 2010 година. Бизнесдамата обаче отказва да го получи и през 2013 година следва кметска заповед за изземване на имота. Следва обжалване на кметското постановление и в началото на тази година Варненският административен съд излиза с решение за отхвърляне на жалбата.

На втора инстанция общината отново печели делото, а само преди дни и Върховният административен съд се произнася, че „Джаки-83” стопанисва неправомерно кафе-сладкарницата. През времето на водените дела Александрова е продължила да ползва заведението, като е просрочила и крайната дата на сключения 5-годишен договор, който е до месец май т.г. Имотът е освободен едва в началото на ноември.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст