ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Телеком иска неустойки от починала заради предсрочно прекратен договор

iPhoneGSMтелефон

Мобилен оператор начисли погрешно такси на загинала в наводненията жена от варненския квартал Аспарухово и я даде на колекторска фирма за събиране на дългове, защото закъсняла с плащането, съобщава TV7. За абсурда разказал синът на загиналата.

Ангел Ангелов губи майка си Иванка Пенчева на 19 юни 2014 г. по време на водния ад в Аспарухово. Погребва я на 21 юни, а няколко дни по-късно отива да закрие телефонния номер на нейно име. Представя смъртен акт и удостоверение за наследници.  Преди 10 дни обаче мъжът получава обаждане от фирма, която събира дългове – издирвали под дърво и камък майка му, защото дължала пари за телефон.

След намесата на медиите от телекома направили експресна проверка по случая и установили, че са сгрешили – начислили на починалата месечни такси и неустойки за предсрочно прекратяване на договор, в резултат на техническа грешка. Извинили се на наследника – няколко пъти при това, а парите щели да върнат.

Заради десетките сигнали на абонати преди няколко месеца Комисията за защита на потребителите даде и трите телекома на съд. Причината – прекомерно високите неустойки при предсрочно прекратяване на договорите.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст