ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Медведев даде България като лош пример

медведев

Руският премиер Дмитрий Медведев даде България като отрицателен пример за това какво се случва с държавите, които влизат в ЕС. Той направи това  в обширна статия във вестник "Независимая газета". В нея Медведев говори за новите правила, по които се строят взаимоотношенията между Русия и Украйна. Като пример за това какво се случва с държавите, които влизат в ЕС, той посочва данни за България.

"Киев си струва да се вгледа в опита на своите югозападни съседи, които все пак влязоха в ЕС. Да оцени какво се е изменило в тяхната икономика, увеличил ли се е след това техният брутен вътрешен продукт (БВП), доколко са пораснали или спаднали доходите на населението и каква е динамиката на безработицата. И главното, много ли чужди инвестиции са влезли при тях или напротив – обемите им са се съкратили в пъти", пише Медведев.

Руският премиер сочи като отрицателен пример в това отношение България: "След влизането на страната в ЕС през 2007 година за 6 години безработицата се е увеличила от 6,9 до 11,8%. Чуждите инвестиции са намалели за същия период почти 9 пъти (от 9,051 милиарда евро до 1,092 милиарда евро). А нали тези страни с нищо не са по-лоши от Украйна, примерно са съпоставими по равнището на развитие и природно-климатичните условия", посочва Медведев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст