ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Росен Петров обещал да пази честта на Бареков

росен петров

Обещах на майката на Николай Бареков да запазя честта му. Тя ми се обади по телефона и плачеше, разплаках се и аз. Не искам да стават скандали и самоубийствени войни. Така Росен Петров коментира пред Нова телевизия отказа да посочи конкретни причини за напускането на партията ББЦ.

"От известно време нямам контакт с Николай Бареков и никога не съм му бил дясна ръка. Той сам си е и дясна, и лява ръка. Горе-долу знам как се е формирал неговият характер – по-екстравагантен е, егоцентричен", обясни Петров.

На въпрос дали напускането му е свързано със „спирането на кранчето" към „България без цензура", той отговори, че това не е вярно и не е свързано с пари.

"Политиката е изкуство на компромиса. Например бях си поставил за цел да се подобри положението на военните инвалиди. За тази цел обаче трябваше да постигна някаква договорка със социалния министър, който е в момента. За да се гласува този закон, той трябва да се подкрепи от мнозинството. Тоест аз трябва да постигна компромис между моето желание да помогна на тази група и това другите партии да го подкрепят", коментира още Росен Петров.

Той допълни, че е искал да излезе от сянката на непрекъснатия скандал около ББЦ, от което той не се е чувствал добре. Не на последно място изрази надежда с Николай Бареков да останат в приятелски отношения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст