Условна присъда получи ревнивец, взривил къщата на предполагаем любовен съперник.

взривена къща

Окръжният съд в Пазарджик наложи 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок на 57-годишния Ангел П. от Попинци. Точно преди година мъжът взривил едноетажна постройка, собственост на 56-годишен съселянин, когото Ангел смятал за любовна конкуренция. Воден от изблици на ревност, мъжът заложил 400 грама тротилова пресовка, като срутил из основи дома на своя предполагаем съперник. Освен самия имот, изпепелени от взрива били и 80 килограма мед, центрофуга и други важни и скъпи пособия за пчеларство. За броени часове полицията задържа Ангел, като година по-късно вече е налице и присъдата на първа инстанция.

В хода на разследването е установено, че Ангел е притежавал нетипично големи количества от взривни вещества, с които е можел да причини и много по-големи щети, както и да представлява заплаха за живота на съселяните си, с които имал разногласия.

При претърсване в дома му били открити 6 пресовки с тротил от по 400 грама всяка, капсулдетонатори и огнепроводни шнурове. Любителят на взривове признал, че се е сдобил с този арсенал от бившата мина „Елшица", където се трудил до 1985 г. Оттогава още той пазил взривните вещества до момента, в който решил да ги приложи като оръжие в любовната борба.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст