Над 76 хил. вложители в КТБ се разпоредиха с 2.8 млрд. лева

СИБанк

От началния ден на изплащането 4 декември 2014 г., до 17 ч. на 16 декември общо 76 500 вложители в КТБ са се разпоредили с гарантираните си влогове в размер на 2.843 млрд. лева, съобщиха от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Тенденцията е по-голямата част от тази сума да остава в банковата система или чрез прехвърляне по сметка в друга банка или чрез откриване на влог в разпределената им обслужваща банка. Много малък е процентът на клиентите, които решават да изтеглят парите си в брой.

Според председателят на Фонда Радослав Миленков това е знак, че въпреки сътресенията в банковия сектор на България от лятото, хората все още имат доверие в банките.

Общата сума на гарантираните депозити в КТБ е 3.6 млрд. лв., които принадлежат на общо 255 хил. вложители. Близо 800 млн. лв. все още предстои да бъдат изплатени на около 179 хиляди гарантирани вложители на КТБ. Клиентите на банката, чийто лиценз бе отнет на 6 ноември, разполагат със срок от 5 години да потърсят дължимото им.

Изплащането на гарантираните депозити от Корпоративна търговска банка започна на 4 декември чрез клоновете на девет търговски банки. Вложителите са разпределени във всяка от тях спрямо последната цифра на ЕГН и ЕИК за фирми.

При разпореждане с влоговете си клиентите на КТБ трябва да имат трябва да имат предвид и тарифата за таксите, които банките прилагат при обслужването.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст