ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДПС се тресе от страх заради изтласкването на партията от властта

Ген. Атанас Атанасов

Teмата за "Възродителния процес", която вчера премиерът Бойко Борисов подхвана във "Фейсбук", доведе до сблъсък в между депутата от Реформаторския блок Атанас Атанасов и лидера на ДПС Лютви Местан.

Атанасов обяви, че ДПС се тресе от страх от започналия процес на изтласкването му от властта.

„Лютви Местан предрече, че ако Патриотичният фронт не бъде изваден от управляващата коалиция, ще има предсрочни парламентарни избори”, коментира Атанасов. По думите му откакто ДПС е в опозиция, Местан постоянно обяснява, че без тях няма евроатлантически ценности. 

„Рождество Христово европейска ценност ли е? Може ли, когато християните празнуват най-светлия си празник, Местан да ходи по смесените райони и отправя заплахи с един тон, който не му е присъщ. Това е провокативно поведение, защото Местан знае, че българите са толерантни и за пореден път няма да обърнат внимание на наглото му поведение”, заяви депутатът от Реформаторския блок.  

По думите му в ДПС са притеснени от изтласкването им от властта, защото когато са в нея, се чувстват страшно удобно, като пиявица, която се е забила в снагата на българската държава и смуче през фирмите.  

Атанасов заяви, че винаги когато на власт има антикомунистически сили, ДПС са от другата страна. 

„Имат ли право агентите на политическата полиция на комунистическия режим сега да ходят да плачат на чужди гробища?”, заяви той и добави, че „половината ръководство на ДПС са сътрудници на комунистическите служби. 

От своя страна Лютви Местан обяви за спекулативна тезата, че ДПС е избрало Рождество Христово, за да отбелязва трагичните събития от  Възродителния процес. 

„Комунистическият режим е избрал Рождество Христово да убие невинни граждани с танкове и калашници. Ние ще продължаваме да отбелязваме тези събития всяка година”, заяви Местан. 

Атанасов го репликира с въпроса къде е бил през 1985 г. и 1989 година.

„Бях студент във Велико Търново, после учител в Угърчин. Моята биография е ясна”, отговори Местан и допълни, че 
патриотите участва в управлението по настояване на РБ. 

„Участието на ПФ е ксенофобски воденичен камък на врата на Бойко Борисов. Решението дали да го носи този воденичен камък е негово”, заяви Местан.  

„По темата за ДС да припомня, че ДПС подкрепя всички законопроекти за разкриване на тайните на ДС. Въпросът за наследството на ДС трябва да се осмисли от гледна точка на реално отваряне на досиетата”, продължи той.  

След това призова партиите в управлението да се разберат помежду си и да намерят съгласие при приемането на закони. Поводът за това бе общото гласуване между ГЕРБ и ДПС по пенсионните промени. 

”Ние гласуваме съгласно нашата програма. Когато нашият вот съвпада с този на ГЕРБ, се появява напрежение във властта”, каза Местан, добавяйки, че очаква да види програмата на правителството. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст