ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

САС върна на работа отстранения кмет на Своге

съд

Отстраненият от длъжност кмет на Своге Жоро Цветков, обвинен за престъпление по служба, може да се върне на работа. Това стана след като Софийският апелативен съд (САС) отмени определението на по-долната съдебна инстанция, съобщиха интернет медии. На 27 март 2014 г. Софийската окръжна прокуратура привлече в качеството на обвиняем Жоро Радоев Цветков, кмет на Община Своге за извършено престъпление по служба.

Апелативните магистрати прецениха, че няма нужда от продължаване на действието на мярката за отстраняването му от длъжност. Една от причините за това е, че до момента по разследването са извършени необходимите действия. Събрани са 73 тома материали и към момента заключения на вещи лица. Така дали е или не е кметът на работа, не влияе на разследването. Жоро Цветков е отстранен от около 6 месеца и САС не намира тази мярка да продължава до максималното предвидено в закона. Определението на САС е окончателно. Самият кмет не бе на заседанието днес. Адвокатът му обясни, че определението трябва да влезе в сила и принципно веднага трябва да се върне. Тъй като днес е последният работен ден, той предположи, че на 5 януари Цветков ще се върне на работа.

Адвокатът Петър Спасов обясни, че са разпитани много свидетели – всички настоящи и бивши служители на общината. За 73-те тома по делото, защитникът каза, че това са иззетите материали на общината. "Тук това е притеснителното, че това са документи, с които общината би трябвало да работи. По този начин се спира дейността на общината, а общината има проекти, които са предвидени преди години – те се изпълняват, участва в еврофондовете и т. н. Това е притеснително, че самата община в този момент откакто е отстранен, функционира, но на едно много ниско ниво. Това е лошо за самите граждани на общината, както и за държавата", заяви Спасов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст