ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Студът взе три жертви в Северозападна България

сняг кола

Студът, виелиците и поледиците взеха три жертви в Северозападна България. 

Едната жертва на студа е мъж, починал на път за болницата в Лом, вторият е загинал в колона автомобили, която се е намирала в село Алтимир, а третият е намерен мъртъв в дома си в село Бъркачево, затиснат от снега. 

Бедствено положение е обявено в областите Монтана, Враца и Ловеч. По-късно в Ловеч бешо отменено, но ситуацията в повечето Северазападни градове на България остава тежка и опасна.

Силният вятър предизвика снегонавявания, като на места преспите надхвърлят един метър. През последните 12 часа спасителните екипи евакуираха 320 души и изтеглиха над 650 автомобила.

От Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че пътната обстановка в Северозападна България постепенно се нормализира.

Над 830 машини почистваха и обработваха републиканските пътна мрежа през изминалата нощ. Третокласните пътища в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, и Плевен, както и част от второкласните, които бяха затворени за движение поради снегонавявания, в момента се почистват и се очаква да бъдат отворени поетапно през днешния ден.

Ог 18 часа до 21 часа днес и на 4 януари от 14 часа до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в празничните дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Движението на влаковете в района на Централна жп гара София се нормализира, съобщиха от НКЖИ. Въпреки усложнената зимна обстановка и ниските температури, трафикът по железопътната мрежа на страната се осъществява нормално, като някои от пътническите композиции се движат с известни закъснения.

По разпореждане на генералния директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев и във връзка с влошената метеорологична обстановка, чакалните на всички железопътни гари в страната ще бъдат отворени денонощно за пътниците. Заповедта важи до нормализиране на тежката ситуация.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст