ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радан Кънев: Пукнатината в управлението е затворена

Бойко Борисов и Радан Кънев

"Пукнатината в управлението беше затворена преди празниците. България има управление, което не зависи от ДПС и е крайно време те да го разберат. Това е благодарение на много усилия и компромиси, които направихме", заяви пред бТВ съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Той потвърди, че коалиционните партньори търсят решения на спорните предложения на ГЕРБ за промени в пенсионната система.

"Търсим общ път за продължаване на тези промени, допълни той и призова за цялостна промяна на пенсионния модел, тъй като в момента се предлагат половинчати, частични мерки", обясни още Кънев. 

Той коментира, че мнозинството спори и търси най-добрият път, но това не означавало, че управлението е нестабилно, а дори напротив – добре е да се спори. Така съпредседателят на Реформаторите отговори на твърденията, че ДПС търси "пукнатини" между коалиционните партньори.

Според него, ДПС и "Атака" са силно изолирани от управлението по силата на политическо решение и промененен манталитет в управлението, а коалиционното управление е дало нов тон в българската политика на преговори и компромиси с ясна политическа цел.

"Ако искат отново да са част от властта, ДПС и "Атака" трябва да се променят", подчерта Кънев, като уточни, че "ако ДПС бъде пропусната във властта тя ще спре всички реформи".

Кънев призна, че все още няма стъпка назад за прехвърлянето на пенсионни осигуровки от НОИ към частните фондове, но са направени предложения в тази посока. По думите му има нужда от истинска реформа в модела. "Поели сме ангажимент до 31 март да предложим цялостна стратегия за еволюция на пенсионния модел, който да отговаря на проблеми и след 25-30 години", каза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст