ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата не желае да изслуша Цветан Василев

менко менков

До този момент ние имаме отговор, че прокуратурата не желае да чуе обясненията на Цветан Василев, което е изключително странно. Има писмено постановление на прокуратурата, че те не желаят да разпитат Цветан Василев с видеоконферентна връзка. Това заяви пред Нова телевизия адвокатът на банкера Менко Менков.

„Цветан Василев дори и да иска не може да се върне в България. Той е в Сърбия и е с мярка за неотклонение „подписка". Всеки ден той трябва да ходи в полицейското управление, отнет му е паспортът. Ако се опита да се върне в България, ще бъде прибран на границата", заяви още Менков.

"Повечето картини, които бяха иззети вчера при акция на прокуратурата от КТБ, са подарък на Цветан Василев. Тези картини не подлежат на конфискация без решение на български съд", обясни адвокатът.

„Цветан Василев няма как да знае каква е стойността на нещо, което му е подарено", подчерта адвокат Менков. „Тази акция цели отклоняване на общественото внимание от съществените проблеми в КТБ", смята той.

 „Разполагаме с протокол за доброволно предаване, с което са предадени 20 картини, които са описани по много странен начин. Няма данни да са присъствали експерти. Освен това не е установено чия собственост са картините ", каза още адвокатът на мажоритарния собственик на КТБ.

„Информацията, с която разполагам, е, че в последния работен ден преди Коледа Софийският градски съд е издал определение, въз основа на което е издадена обезпечителна заповед. Това означава, че за обвинението, което е повдигнато на Цветан Василев се предвижда конфискация на имущество и прокуратурата е в правото си да поиска запор или обезпечение. Това е по реда на НПК. За утре има насрочен оглед от съдия-изпълнител въз основа на тази обезпечителна заповед. Кое наложи да се отива вчера по спешност да се взимат картините?", добави Менко Менков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст