ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трети съдия се отведе от делото “Белведере”, посочиха четвърти – Валентин Бойкинов

СГС

Съдия Валентин Бойкинов бе определен за докладчик след разпределение, извършено днес. Трети съдия се отведе от делото за фалита на дружествата "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада". Вчера съдия Хайгухи Бодикян от Софийския градски съд си е направила отвод по това дело. Засега не са ясни мотивите на съдия Бодикян.

Най-напред съдия Румяна Ченалова се отведе от делото като мотивът й бе, че срещу нея е образувано дисциплинарно производство във връзка с този казус. Същевременно адвокатите на дружеството поискаха отвод на целия СГС заради позицията, качена на сайта на съда именновъв връзка с делото "Белведере".

На 29 декември вторият определен съдия – Пламен Колев, също си направи отвод. Той изтъкна, че цитираното от страните в процеса изявление, направено от името на СГС, с което са изнесени относими към спора факти и изводите, направени въз основа на тях, не биха могли да повлияят на вътрешното му убеждение.

"Спецификата на правораздавателната дейност представлява винаги неизгоден за едната страна изход от делото. В случая, че настоящият състав не се отведе и по отношение на ответниците бъде постановен неблагоприятен за тях акт, те ще го свържат с направеното от тях внушение, че изявлението на ръководството на СГС е повлияло върху съдията. Т.е. за наличието на някаква извън процесуална зависимост. Това би довело до съмнения в обективността на процеса", изтъква още съдия Колев.

По-късно днес делото е разпределено на съдия Валентин Бойкинов. Разпределението е извършено в 9.48 часа от шефа на Търговското отделение Иво Дачев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст