ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трезор

касичка прасе пари

Комисията за финансов надзор отне лиценза на инвестиционния посредник "Фина-С" АД, който е учреден от Цветан Василев през 1992 година. Всички разходи по изпълнението на Плана за уреждане на отношенията с клиентите са за сметка на дружеството. "БФБ–София" пък прекрати членството на "Фина-С" АД на тържището от 29 януари.

Правителството издаде държавна гаранция по Закона за кредитиране на студенти и докторанти в размер до 50 млн. лева. Средствата са предвидени в държавния бюджет за тази година и са с 10 млн. лв. повече от миналата. Основна цел на програмата за студентско кредитиране, която започна през 2010-а, е създаването на условия за свободно развитие на висшето образование, както и за достъп до висше образование чрез споделяне на финансовите отговорности между потребителите и държавата.

Над 22 млн. евро са похарчени чрез карти Visa, издадени от български финансови институции, при търговци извън страната по време на коледните празници. Данните са за периода от 20 декември 2014 г. до 5 януари 2015 година. Обемът на направените покупки бележи ръст от 16% спрямо същия период на миналата година. Броят на покупките надхвърля 458 000, което е с 13% повече на годишна база.

Societe Generale Global Transaction Banking (SG GTB) получи наградата "Най-добра банка за управление на паричните потоци и ликвидността в Централна и Източна Европа" в тазгодишното изданиe на наградите TMI за иновации и високи постижения в управлението на финансите. Наградата TMI идва след няколко поредни отличия за Societe Generale Експресбанк от списание Euromoney. То определя банката като една от водещите институции в управлението на парични потоци в България – второ място за 2014 г., първо за 2013 г. и 2012 година.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст