ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Митов заминава на официално посещение в Германия

даниел митов

Външният министър Даниел Митов заминава на официално посещение в Германия по покана на германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер.

Двамата дипломати ще обсъдят състоянието на двустранните отношения, както и актуални теми от европейския и международния дневен ред, съобщи пресцентърът на Външното министерство.

В Берлин Даниел Митов ще разговаря с д-р Кристоф Хойсген – съветник на канцлера Ангела Меркел по въпросите на външната политика и сигурността, и с д-р Николаус Майер-Ландрут- съветник на федералния канцлер по европейските въпроси.

В програмата на визитата са предвидени още срещи с председателите на Комисията по европейски въпроси и на Комисията по външна политика в Бундестага – съответно д-р Гунтер Крихбаум и д-р Норберт Рьотген.

Министър Митов ще се срещне и с д-р Гернор Ерлер, депутат в Германския Бундестаг, председател на Германо-Българския форум и координатор на Германия за Русия, страните от Източното партньорство и страните от Централна Азия, определен и за координатор за германското председателство на ОССЕ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст