ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Наложиха най-тежката мярка за неотклонение на Атанас Червенков и Васил Василев

Правосъдие Темида

Пловдивският районен съд уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Атанас Червенков и Васил Василев. Според съдията, има реална опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдът смята още, че са събрани достатъчно доказателства, които на този етап сочат, че двамата са извършители на престъпленията, в които са обвинени. Обвиняемият Атанас Червенков е привлечен като обвиняем по три обвинения – умишлен палеж на няколко автомобила в периода от 09 януари 2014 до 22 януари 2015 година, опит за причиняване, в съучастие, на тежка телесна повреда на Аргир Гяуров, собственик на медицински център, както и обвинение за приготовление за убийство на Аргир Гяуров. Васил Василев е обвинен за палеж на автомобил.

Според адвокатите и на двамата обвиняеми не са събрани достатъчно доказателства, които да сочат, че техните подзащитни са извършили тези престъпления. Те поискаха по-леки мерки за неотклонение „Парична гаранция” или „Домашен арест”, но исканията им не бяха уважени от съда. Адвокатът на Атанас Червенков, Татяна Каменова изтъкна, че на клиента й трябва да бъде взета по-лека мярка, тъй като е професионално ангажиран със своя бизнес и най-вече двете клиники, които притежава, като отсъствието му като мениджър може да се отрази пагубно на здравето на пациентите обслужвани от лекарите, които практикуват в тези клиники. Съответно за другия обвиняем – Васил Василев, адвокатът му Вангел Колев, посочи че ако спрямо него бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, той няма да може да се развива като спортист.

Наложената мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд, като ако това се случи делото е насрочено за 5 февруари от 15.30 часа. От своя страна на излизане от съдебната зала Атанас Червенков каза, че ще обжалва наложената му мярка и няма да стои в затвора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст