ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Политикът флашка намери своя USB-порт

яне янев

Кариерата на лидера на РЗС Яне Янев стигна своя логичен апогей – тази седмица той беше назначен в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов като съветник по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта.

Ефектът от случилото се е разнопосочен. Далечната 2011 г., когато Яне Янев громеше правителството и мнозинството на ГЕРБ с неудобна информация, пазена във флашки, вече спокойно може да бъде забравена. Не ще се налага да се гърчи, както тогава, да обяснява защо изведнъж спря да пуска подобни информации. Не е лесно да измислиш, че спираш да разпространяваш компромати, защото "в момента обществото няма чуваемост за флашките", нали?

Тогава Янев дори пусна анкета в интернет-страницата на партията си със следния въпрос: "Искате ли политическото ръководство на РЗС да разпространи нови флашки с информация, уличаваща ГЕРБ в корупция?" Отговорите бяха красноречиви: "да, веднага","да, но в навечерието на изборите", "не" и "нямам мнение". Янев направи невъзможното да успокои симпатизантите на РЗС, разтревожени от спирането на изобличаването на "истинската същност на управляващите". И им обяви, че трябва да се отчетат резултатите от анкетата.

Какви са били те, не е важно. На президентския вот през 2011 г. Яне вдигна билбордове с надпис "Ще уволня Борисов", но след първия тур се врътна и подкрепи кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев. А после почна да пуска флашки срещу Румен Овчаров от БСП, "Фронтиер" и т. н. Дори червената Мая Манолова беше шокирана от повратливостта му, та веднъж пожела психолог да се заеме с Яне Янев.

Слава Богу, до терапия не се стигна, а кариерата му дръпна с назначаването му като съветник на премиера по проблемите на корупцията. Вече нито ще му крадат повече джипа, нито ще го питат защо мълчи, защото по негово изрично желание от пресцентъра на партията разкриха, че Яне Янев ограничава до максимум публичните си изяви.

Резултатът от изчезването му, докато се бори мълчаливо с корупцията, е, че вече няма да се чудим защо сутрин Яне Янев иска да е Яне Сандански, а вечер – Янка Рупкина, както сполучливо веднъж се изрази лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев. Най-сетне политикът флашка намери своя USB-порт, който му пасва като ръкавица.

Гласове

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст