ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Юнкер готов да премахне мисията на „тройката” за Гърция

юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иска да премахне мисията на "тройката" от международни кредитори, които управляват спасителния план за Гърция.Това съобщава германският в. "Ханделсблат", който цитира източници от ЕК.

"Ние трябва бързо да намерим алтернатива", заявиха неназованите източници.

Според германски правителствени източници Берлин също е готов за реформиране на договореностите между Гърция и "тройката", включваща ЕК, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, и определяне на по-общи икономически цели.

Според "Ханделсблат" обаче това би било възможно само ако Гърция приеме, че е необходимо да се придържа към договорения преди това курс на реформи и икономии. Новото гръцко правителство на премиера Алексис Ципрас казва, че иска да сложи край на спасителното споразумение и че няма да преговаря с инспекторите на "тройката" в Атина. То казва, че иска да преговаря пряко с европейските власти и МВФ за ново споразумение, което да позволи намаляване на гръцкия дълг.

Юнкер, който трябва да се срещне с Ципрас в Брюксел в сряда, казва, че не е готов да приеме каквото и да е пряко зачеркване на гръцкия дълг.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст