ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Може да се помисли за облекчаване на лихвите по гръцкия дълг

ноайе

Не е оправдано евентуално опрощаване на дълга, негово преструктуриране или радикални промени в политиката на еврозоната спрямо Гърция, но може да се обмисли допълнително облекчаване на лихвените ставки. Това заяви членът на Управителният съвет на Европейската централна банка Кристиан Ноайе пред френското радио France Info.

На въпрос дали трябва да се опрости част от дълга на Гърция, Ноайе, който е и шеф на Централната банка на Франция, посочи: Моят отговор е не.

Той отбеляза, че гръцкият дълг е с много ниски лихви и дълговата тежест може да бъде намалена значително, ако провежданите реформи генерират по-бърз икономически растеж.

"Бих казал, че единственият изход за Гърция е ускоряване на растежа, подходящи реформи и преследването на икономическата политика от високо качество", смята Кристиан Ноайе.

Той посочи, че предишното гръцко правителство е осъществило значителни реформи и отбеляза, че новото правителство може и да има добри идеи в някои посоки и по-специално относно ограничаване на укриването на данъци.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст