ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Веселин Вучков: Впечатляващо е отношението между властите и хората

Министерски съвет заседание Веселин Вучков мин. на вътрешните работи

"Мога да дам само кратка оценка за ситуацията във Варненско, като искам да подчертая, че особено впечатляващо е отношението между властите и хората", заяви на брифинг във Варна министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и посочи, че това ситуация, която е малко по-различна спрямо статуквото от предишни месеци и години. „Въпреки причиненото неудобство, хората спокойно приеха мерките за евакуация. Казвам – става въпрос за превантивна дейност и тук и в Добрич, където отиваме след малко. Там в 8.00 часа започна евакуация на още 200 човека”, каза още Вучков.

Той добави, че във Варненско язовир „Цонево” прелива с над 100 куб./м. в секунда, това обаче е напълно съобразно спрямо прогнозите на специалистите. Министърът на вътрешните работи подчерта, че се налага хората да останат извън къщите си и днес или поне до края на деня. „Ние днес следобед ще бъдем там и ще координираме ситуацията”, добави още Вучков.

Той бе категоричен, че непосредствена опасност за хората няма, като от полицията са го уверили, че е защитено и имуществото на евакуираните.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст