ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Предприемачът Емил Давидков губи тризонет с личен басейн на покрива, вече нищо не му остава

Тризонет на  публичен търг

Апартамент от 130 кв. м, друг над него от 260 кв. м (цял етаж от кооперация), от който по вътрешна вита стълба се излиза на покрива, където е монтиран басейн с тегло на питейната вода при напълване от 30 тона – такова бижу в широкия център на Благоевград ще се появи съвсем скоро в списъка на публичните съдебни изпълнители, работещи в Благоевградска област, съобщава struma.bg. Един от тях е започнал оформяне на документите за публичната продан, които малко ще се забавят, защото до собствеността на мезонета с басейна има усложнена сделка, в която са намесени банка, друго юридическо лице и цесия. След оформяне на документите ще започне и опис на тузарското жилище, което е единствено в Благоевград с басейн не в двора, а на покрива.

В него живее благоевградският строителен предприемач Емил Давидков-Емигел. Неговата фирма построила и цялата кооперация, локализирайки я точно до бившия сервиз „Емигел кар“, където доста заможният някога Давидков продаваше БМВ-та и паркираше там своето Ферари. Според комшии на бизнесмена в момента, в който разбрал, че частен съдебен изпълнител му влиза в личното пространство и ще продаде единствения му останал имот – въпросния тризонет, Емигел така се вбесил, че започнал да руши кооперацията. Подхванал я от ниското тяло до нея, приспособено за складово помещение. В момента от предната му стена е останала само част от нея. Освен този склад, в лъскавата и изглеждаща доста нова кооперация като грозен щрих се откроява и козирката над последния етаж, където живее Давидков – на доста места мазилката е паднала и прозиращата отдолу тъмносива замазка придава запуснат вид на цялата сграда.

Преди да се стигне до продажбата на луксозния апартамент и басейна, който не би могъл да се продаде като самостоятелен обект заради единствения достъп до него – от хола на Давидков, съдебният изпълнител Шукри Дервиш обяви за продан доста от имотите му. Сред тях са кафене на ул. „Ал. Стамболийски”, кафене на дъщеря му Татяна в жк „Еленово“ и др.

Крахът на един от първите автотърговци в Югозападна България обаче започна доста по-отдавна – преди десетина години, когато офшорка, регистрирана на Британските Вирджински острови, иззе срещу дългове част от имотите му, сред които ресторант „Ларж” в комплекс „Космос” в Благоевград и два магазина под него. Представителството на офшорката в България тогава стана собственик и на шоурума до студентските общежития, където бе представителството на BMW, откъдето Давидков въртеше бизнеса си. По същото време Емигел загуби и бензиностанцията на главен път Е-79, а дружествените му дялове във фирма „Елит Строй” ЕООД бяха запорирани.

В момента едва ли и самият Давидков може да каже точно колко пари дължи на банки, юридически и физически лица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст