ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицията иззе незаконен арсенал в Долни Дъбник

Нзаконно оръжие

Незаконен арсенал иззеха служители на Районно управление „Полиция” – Долни Дъбник в хода на разследване. Вчера полицаите установили, че двама младежи от село Садовец на 17 и 18 години, проникнали в къщата на 76-годишен местен жител, откъдето откраднали незаконно притежавана пушка „ЧЗ“, кал. 22, с изтрити номера, както и две кутии с 40 боеприпаса за оръжието. След деянието непълнолетното момче произвело изстрел в земята, а рикоширалият куршум попаднал в лявото бедро на 18-годишния младеж. На пострадалия е оказана лекарска помощ, няма опасност за живота му.

В рамките на работата по случая, полицаи извършили претърсване в дома на 76-годишния мъж, от когото било откраднато оръжието. Намерени и иззети са 10 патрона кал. 22, гилза от патрон със същия калибър, 91 патрона калибър 9 х 19 мм, пет патрона калибър 9 мм (за карабина), ръчна учебна граната с пластмасов корпус, един оптичен прибор и две тротилови пресовки по 400 грама. За случая е уведомена Районна прокуратура – Плевен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 339 от НК. Назначени са експертизи на иззетия незаконен арсенал. Работата на разследващите по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст