ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът поиска оставката на ген. Стоян Тонев

генерал Стоян Тонев

Премиерът Бойко Борисов е поискал председателят на здравната комисия ген. Стоян Тонев да напусне всички постове, които заема като част от ГЕРБ. Министър-председателят свалил цялата политическа подкрепа от него, съобщи bTV.

Институциите се задействаха преди дни след одита на Министерство на отбраната, а реакцията на Борисов е провокирана от разследването на bTV „Необяснимо бездействие”, излъчено в неделя. От него стана ясно, че Военномедицинската академия е покривала разходи на частната клиника "Дерма прим", в резултат на което е загубила над 10 млн. лева.

Междувременно от пресцентъра на ГЕРБ информираха, че Тонев е бил изслушан от Изпълнителната комисия на партията по негова молба.

От съобщението става ясно, че той е подал заявления до главния прокурор и до председателя на Сметната палата. В тях настоява за извършването на пълни проверки, които да установят законността на управлението и начина на сключване на договори на ВМА – София за от периода от 28 август 2012 г. до 1 януари 2015 година.

„Смятам, че само по този начин може да бъде запазен авторитетът на най-голямото българско здравно заведение с национално значение и с особено значение в случай на война и природни бедствия“, се посочва още в писмото на ген. Тонев до главния прокурор и председателя на Сметната палата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст