ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И Апелативният съд оправда обвинените за убийството на Бай Миле

Погребение на Бай Миле - Милчо Бонев

Апелативният съд потвърди оправдателните присъди по делото за убийството Бай Миле и петима от охранителите му. Милчо Бонев и охранителите му бяха показно разстреляни на 30 юли 2004 година в ресторант "Славия".

Бай Миле бе сочен като един от ръководителите на бившата групировка СИК. Бил е съдружник на Големия Маргин, Младен Михалев – Маджо, Румен Николов – Пашата, Дмитрий Минев – Руснака, боса на "Славия" Венцислав Стефанов, както и с взривения шеф на "Интерпетролиум" Стоил Славов. Бонев бе и в управителния съвет на ФК "Славия". Той е бивш полицай, прякора си получава още докато е служител на реда.

Показният разстрел стана, като двама от охраната на Бай Миле бяха убити пред входа на заведението, останалите – вътре в градината. Маскираните в полицейски униформи и въоръжени с калашници нападатели са спрели пред ресторанта с две коли и веднага със слизането си са започнали да стрелят, като убили веднага двама от гардовете, стоящи до Мерцедес-а на Бонев. После са влезли вътре в заведението и буквално са разтреляли Бай Миле и още три души.

През юли 2011 година СГС оправда четиримата подсъдими за убийствата – Стилиян Георгиев и Анатолий Мънков, за които прокуратурата поиска доживотен затвор. Първоначално по делото бяха обвинени и Тихомир Дочев и Георги Стефанов, но срещу тях обвиненията бяха оттеглени.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст