ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Срамувам се от случвалото се във ВМА, обяви военният министър

ненчев

И други фирми са ужилили ВМА с неизгодни договори и са действали на територията на болницата, благодарение на апаратурата на здравното заведение. Това съобщи пред bTV военният министър Николай Ненчев след скандалните разкрития, че на територията на кожната клиника работи частната "Дерма Прим".

"Става въпрос за фирмите, които са доставяли храната и фирми за чистота. Във ВМА порционът на ден беше 14 лева, а за сравнение същият е 3,50 лв. в Пирогов", обясни министърът и допълни, че друга фирма пък е използвала скенерите на болницата за частни нужди. 

"Благодарение на прекратени договори на болницата са спестени 27 млн. лева. На мен ми е твърде неудобно да говоря за тези неща, да не кажа срамувам се от случвалото се в болницата", заяви още военният министър.

Вчера той е издал заповед до новия шеф на ВМА Николай Петров, с която му нарежда да ограничи дейността на клиниката "Дерма Прим" на територията на болницата, след като стана ясно, че тя продължава работата си, въпреки скандалните разкрития.

"Вчера имах разговор с ръководителката на одитния екип – констатирани са много тежки нарушения и просто безумия", разкри още Ненчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст