ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кризата разори един от първите хотелиери в Банско

Събиране на вземания

Кризата нанесе съкрушителен удар и върху едни от първите хотелиери в Банско. Фамилия Бизеви, които са потомствени хотелиери и ресторантьори, губят няколко апартамента от луксозната си къща, заради непосилен дълг, съобщава struma.com.

Съдия-изпълнител обяви за публична продан 4 апартамента, на обща стойност над 160 000 лв.

Длъжници са човекът на Меглена Кунева и член на ръководството на партията й в курортния град, Борис Бизев и съпругата му. Те са ипотекирали към финансовата институция жилища от къщата, но не успявали да правят вноските, което ги тикна в ръцете на съдия -изпълнител. Бизеви са три поколения хотелиери, бизнесът им просперираше през годините, заради запазения атрактивен и типичен бански дух в ресторанта и къщата им за гости. В Банско обект на публична продан са още множество апартаменти и цели хотели.

Заради кризата притокът на туристи намаля, а цели фамилии в курортния град бяха ангажирани в семеен туристически бизнес и превърнаха домовете си в хотели. За да ги направят луксозни, банскалии теглиха огромни кредити, разчитайки на славата на града като примамлива туристическа дестинация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст