ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

.

Блиц анкета на репортер на "БАНКЕРЪ" показа, че идеята Симеон II да играе роля в българската външна политика не се нрави особено на българските депутати. Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че който може да помага на България може да го прави и не е нужно за това да бъдат правени някакви неформални институции. Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев отбеляза, че човек може да бъде продуктивен до 65-70-годишна възраст, а Симеон Сакскобургготски вече я е преминал и именно затова действията му ще наподобяват напълни, усилия и недалновидност. 

Атанас Атанасов от Реформаторския блок каза, че след 1989 година в България най-голямата беда и най-лошото нещо, което се е случило на България е свързано именно със Симеон II. "Какво още трябва да му дадем", попита той риторично.

Депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров също не хареса идеята, защото била повдигната главно от хора около НДСВ, а партията вече почти не съществувала. "Нека не влизаме в такива смешни истории", бе краткият му коментар. 

Най-словоохотлив по темата бе депутатът от БСП Георги Кадиев, който сподели своята теория, че това е някакъв опит или желание на Симеон Сакскобургготски да бъде направена договорка да бъде издигнат за кандидат за президент от ГЕРБ, БСП и ДПС едновременно, но отбеляза, че такова нещо няма как да стане. Той отбеляза, че Симеон II може да бъде посланик за специални поръчения, но на този пост се назначават хора от министър-председателя. "Ако той наистина иска да бъде такъв може да говори с Борисов, но понеже е цар, едва ли иска да се бори, затова и се правят подобни движения", допълни социалистът. Кадиев все пак отбеляза, че Царят би могъл да бъде в полза на страната по външни въпроси, какъвто например е Шенген. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст