ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Над 160 хиляди британци искат обратно в ефира водещия на автошоуто Top Gear

Джереми Кларксън

Над 160 хил. британци са подписали вече петиция с искане да се върне на екран легендарният Джереми Кларксън, популярният водещ на телевизионната поредица на ВВС за автомобили Top Gear, съобщава  агенция Presse Association. За това, че Кларксън е отстранен от по-нататъшно участие в предаването стана ясно едва вчера.

Според някои британски медии, водещият уж ударил един от продуцентите на предаването. Как пише вестник The Daily Mirror, пострадал е 36-годишният телевизионер Ойсин Таймън. Причина за побоя станала липсата на храна за екипа след дългия работен ден по време на снимки в британския град Нюкасъл. Самият Кларксън отрича да е имало побой. Пред вестник The Sun той е посочил, че "очаква нещата да се оправят, защото той „никого не е бил“.

Официалните представители на ВВС са се ограничили с кратък коментар до приключване на разследването: "Кларксън е отстранен от предаването заради шумна кавга“.

Между другото британските медии се съмняват, че и останалите три предавания за тази година ще излязат в ефир, защото неделните епизоди за следващите две седмици официално са отменени. Напълно е възможно, такава горчива участ да последва и последното предаване на програмата от тази поредица.

Други скандали с участието на Джереми Кларксън:

През  май 2014 г. ръководството на ВВС му направи "последно предупреждение", защото, по време на запис на поредната Тв програма, изпълнил детска песничка, която може да се възприеме и като обидна за чернокожите жители на Кралството.

През ноември 2011 г. Кларксън се изказал като отявлен социален расист по време на вечерната новинарско-аналитична програма на BBC One Show, коментирайки стачката на държавните служители на Острова. Тогава той заявил: "Бих ги разстрелял до един. Бих ги извел на улицата и там бих ги екзекутирал пред техните семейства.. Питам: какво право имат те да стачкуват след като получават златни пенсии, докато всички ние, другите, трябва да работим цял живот като откачалки само и само за да изкараме насъщния"?

Тогава ВВС се извини на своите зрители заради тези изявления на водещия, спечелил 20 млн. долара от предаването Top Gear досега.

През 1998 г. пък южнокорейската компания Hyundai яростно протестира пред ВВС, след като на Бирмингамското автоизложение Кларксън изтърсил, че Hyundai "е изяла кучето в производството на автомобили /в смисъл на висока опитност и рутина/", попътно намеквайки за вид корейски начин на хранене.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст