ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кунева очаква обществото да е съюзник на властта в борбата с корупцията

Вицепремиерът Меглена Кунева

До края на април в Народното събрание ще бъдат внесени законите както по съдебната реформа, така и за създаването на единен антикорупционен орган. Това съобщи вицепремиерът Меглена Кунева по време на участието си в българо-германски форум в Берлин. На форума участва и българският евродепутат Андрей Ковачев, председателят на комисията по европейски въпроси в Народното събрание Джема Грозданова, както и представители на медиите, неправителствения сектор и бизнеса.

Кунева коментира, че бързото им приемане от парламента ще бъде силен знак за политическа воля в България и ще изпрати ясен сигнал на европейските партньори на страната ни преди устния доклад по Механизма за сътрудничество и оценка през юни и съответно би имал положителен ефект за присъединяването ни в Шенген.

"Очаквам гражданското общество да ни подкрепи и да бъде критичен коректив при изпълнението на законите и мерките, заложени в стратегиите за борба с корупцията и съдебната реформа", подчерта още тя.

По-късно днес вицепремиерът ще се срещне и с външнополитическия министър съветник на Федералния канцлер по въпросите на външната политика и сигурността Кристоф Хойсген, с когото ще обсъди перспективите за българското присъединяване в Шенген, миграцията и съвместните усилия между България и Германия в борбата с тероризма, както и общите действия в рамките на ЕС и големите европейски проекти като плана "Юнкер" и Енергийния съюз.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст