Отдават на концесия четири плажа в Несебър, Созопол и Каварна

министерски съвет

На днешното си заседание министрите ще гласуват откриването на процедури за предоставяне на концесия на четири морски плажа в общините Несебър, Созопол и Каварна.

С друго свое решение и по предложение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева кабинетът ще дари на гимназията в Босилеград 12 лаптопа и принтер. С техниката ще бъде оборудван кабинет, специално обособен за паралелката по български език, което ще позволи подобряване качеството на обучението и повишаване знанията на учениците.

На президента ще бъде предложено да освободи контраадмирал Димитър Денев от длъжността командир на Военноморските сили и от военна служба. Като причина се посочва навършването на пределна възраст за притежаваното звание. Предложението на кабинета е до назначаването на титуляр функциите да бъдат изпълнявани от сегашния заместник-командир на ВМС комодор Димитър Ангелов.

Очаква се правителството да възложи на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски да договори предоставянето на концесия на пристанище терминал във Видин. Идеята за това беше представена от него при вчерашното му посещението в крайдунавския град.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст