ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ъпгрейдът до Windows 10 ще бъде безплатен и за пиратите

софтуерен пират

Водещият в света софтуерен производител – американската компания Microsoft съобщи, че ще обяви пълна амнистия на всички софтуерни пирати като им предостави напълно безплатно и лицензно чисто обновление до новата операционна система Windows 10. Това е съобщил вице-президентът на компанията по операционните системи Тери Майерсън, съобщава британската информационна агенция Reuters.

Майерсън е посочил, че компанията ще обнови до Windows 10 всички версии на своята операционна система, стига хардуерът на потребителите да отговаря на системните изисквания на новата операционна система и независимо дали потребителите ползват легално или нелегално копие. За това как ще се процедира с обновяването на пиратските копия, представителят на Microsoft не е съобщил. Тази акция ще бъде насочена на първо място към потребителите от Китай.

По-рано софтуерният гигант от Редмънт съобщи, че финалната версия на Windows 10 ще бъде достъпна още през лятото на 2015 г., а не както се е планирало по-рано – през  есента на тази година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст