ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Миков към президента: Какъв консенсус!?

Парламент Михаил Миков - БСП

Приказките за консенсус не пораждат никакво доверие в българските граждани, защото консенсусът се превръща в изтрита мантра на прехода, който увеличи неравенствата. Българските граждани нямат доверие към актовете на властта, включително към тези закони, които ние приемаме. Така председателят на БСП Михаил Миков разкритикува думите на президента за напредъка на икономиката и политическото съгласие.

По думите му приказките за политическо съгласие може би се отнасят за потенциал за политически сделки зад гърба на българските граждани.

Той обвини държавния глава, че говори за консенсус, когато обществото е разделено от бедност и несправедливост. „Какъв консенсус? Народът е жаден за справедливост“, каза шефът на БСП в декларация, след като Плевнелиев си тръгна. Миков обясни също, че предстои децата да бъдат разделени на такива, чиито родители могат да плащат за училище, и такива, които не могат.

Миков обвини президента в лъжа, казвайки, че има съгласие за провеждане на референдум с местните избори. „От страна на БСП няма консенсус. Обещанието, заблудите, са част от постоянно генерираното недоверие към политическата система“, каза лидерът на социалистите.

Той нарече абсурдни думите за растеж от 1 или 2% при дефицити от 2 милиарда годишно, които се покриват от нови дългове.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст