ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Пощенска банка” с нов център за малкия бизнес

Пощенска банка

Пощенска банка откри третият специализиран център "Банкиране малък бизнес" в центъра на София – част от новата ритейл стратегия на институцията.

През 2015 г. Пощенска банка инвестира в развиване на иновативна клонова мрежа, следвайки нова стратегия за ритейл банкиране, одобрена от новите собственици на финансовата институция, сред които световни американски и канадски фондове. До края на годината общо 10 нови специализирани центъра на банката ще обслужват малки фирми и лица със свободни професии в градовете – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Благоевград и Русе. Експерти, познаващи тънкостите на малкия бизнес, ще предлагат специално адаптирани кредитни и лизингови програми, както и пакетни продукти и бизнес дебитни карти.   

"През 2015 г. нашият фокус е върху ритейл сегмента и първокласното обслужване на клиентите. Само за три месеца регистрирахме значително увеличение на исканията и отпуснати кредити през специализираните ни центрове за обслужване на малкия бизнес. За нас е важно, че клиентите са удовлетворени от услугите, предлагани в центровете и дават висока оценка за дейността на експертите ни. Постигнатите към този момент резултати доказват, че сме на прав път. Съгласно новата ни ритейл стратегия предоставяме не просто универсални банкови услуги, а продукти спрямо нуждите на клиента", коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Анализаторите на банката прогнозират по-висока активност на малкия бизнес в търсеното на финансиране през 2015 г. Те отчитат ръст на исканията и отпуснати кредити през специализираните центрове за обслужване на малки компании и предприемачи, които банката започна да създава през декември 2014 г.

С оглед на атрактивните условия по предлаганите продукти и интегрирането на все повече иновации, Пощенска банка прогнозира ръст от 20% на новите кредити за малък бизнес през тази година. Като прогнозите на банката са за най-висок ръст при земеделските кредити.

Експертите на Пощенска банка също така споделиха, че към средата на март интересът на малките компании към оборотни кредити е голям и техният дял представлява над 65% от всички кредити. Те очакват увеличаване на търсенето на инвестиционни кредити след старта на европейските програми, по които Пощенска банка отбелязва високи резултати през последните години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст