ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Довечера към 19 часа повдигат обвинения на арестуваните митничари и граничари

Бойко Борисов

"Една и съща бригада граничари и митничари от 28 февруари досега са пропуснали 15 камиона с контрабандни цигари – 4 камиона сме задържали. Вижда се на камерите как прокарват тировете покрай тях. Всички тези хора са задържани и към 19 часа ще им бъде повдигнато обвинение", обяви днес от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрола.

Началникът на смяната на ГКПП Капитан Андреево или е в отпуска, или болничен, когато минава контрабандата, допълни Борисов по повод вчерашната акция, при която бяха задържани общо 22-ма души. Звеното от прокурори, данъчни, митничари, полицаи работи от два месеца и половина и приходите идват и благодарение на него. То ще усили дейността си, защото сме локализирали пробойните и в днешния ден те се запушват, обясни Борисов. Той направи кратък анализ на приходите в хазната, включително от митниците.

"По думите му към март имаме 250 милиона събрани повече и общо имаме 840 милиона приходи". Но дупката в бюджета е 2 милиарда и ние се опитваме да събираме повече приходи, за което сме получили похвала от всички парламентарни групи. Далеч сме от мисълта да спрем. Апетитите на министрите са огромни, нуждите са огромни. Трябва да запълним дупката в бюджета, за да не пипаме парите от дълга. Ако, дай Боже, парите минат 1,2 млрд., можем да влезем в парламента и да дискутираме как в различни сфери да сложим пари. Действително трябва да преценим къде неотложно трябва да се работи", коментира още премиерът.

Той обясни, че някои отсечки по пътищата не са рехабилитирани от десетки години. "С една дума, 30-ина километра само от участъците на Пазарджик и Пловдив, шестте ленти ще изискват около 100-тина милиона. Но ще дойда тук, ще го поставя като тема и ще го решаваме заедно", отсече в заключение Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст