ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Държавата все пак намери 100 млн. лева за старите магистрали

Бойко Борисов и Лиляна Павлова на магистрала Струма

Министерството на финансите ще осигури допълнителни 100 млн. лева за поетапно ремонтиране на старите участъци от автомагистралите "Хемус" и "Тракия", които са в изключително лошо състояние и по които от днес беше въведено ограничение на скоростта от 90 километра в час. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред журналисти след днешното правителствено заседание.

Тя припомни, че според предварителните разчети ремонтът на трите отсечки ще струва около 100 млн. лева, като идеята е една част от тях да бъде ремонтирана до август.

Ще се започне с участъка на магистрала "Тракия" при Пазарджик, който е в най-лошо състояние. След него пътните строители ще преминат към следващата отсечка от аутобана – до Пловдив.

Паралелно с това ще се работи и по участъка от магистрала „Хемус" при Шумен, като там ремонтът ще е по-сложен, тъй като не става въпрос единствено за преасфалтиране, а и за укрепване.

Павлова увери, че през зимните месеци, когато няма как да бъдат правни ремонти, дупките по магистралите се запълват със студена смес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст