ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Държавната “Агенция дипломатически имоти в страната” няма да бъде приватизирана

сграда

Въпреки че "Агенция дипломатически имоти в страната" ЕООД (АДИС) беше включена в програмата за раздържавяване на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол за тази година, на днешното си заседание правителството реши дружеството да бъде включено в забранителния списък. Това ще стане с промяна в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

"Промяната ще гарантира възможността на България да изпълнява задълженията си по членове от Виенската конвенция за дипломатическите и консулските отношения", мотивират решението си министрите.

Според него АДИС ще продължи да отдава под наем недвижими имоти и принадлежащите към тях технически съоръжения за жилищни, търговски или административни нужди на членовете на Дипломатическия корпус в България, както и извършване на други дейности за гарантиране на добри условия за работа на дипломатическите мисии.

През февруари депутати от БСП внесоха промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с които се предлагаше точно това – АДИС да се върне в забранителния списък.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст