ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Заменили 25 дка комплекс с минерален басейн срещу голи ниви

22 октомври 2009

Сделка кон за кокошка изскочи от решение на общинския съвет в Белово от 30 юли. Атрактивният комплекс „Топлата вода" с минерални басейни и 25 дка прилежащи площ е бил заменен срещу ниви, научи „Твоят Ден".
Заменката е била гласувана тихомълком от местния парламент с 14 гласа "за" и само 1 "против". Оттогава скандалното решение било пазено в общината, без да е уведомен областният управител д-р Дончо Баксанов. Пратено му е чак в началото на октомври. Баксанов веднага е оспорил решението пред Административния съд.
Според решението на Общинския съвет в Белово, с копие от което "Твоят Ден" разполага, собствеността на земята на "Топлата вода" се заменя за 29 дка ниви и лозя в Аканджиево. Те са собственост на "Автобусни превози Септември" ЕООД за сумата от 93 869.40 лева.

Селските ниви са определени като атрактивни имоти, но са оценени на шеметните 2513 лв. за декар. Според брокери на имоти в Пазарджишко трудно може да се продаде нива и за 300 лв./дка. Отлично осведомени източници заявиха за „Твоят Ден", че зад фирмата, която придобива апетитния терен, стои председателят на Общинския съвет в Белово Константин Варев. В същото време комплексът "Топлата вода" е отдаден на концесия за 35 години на фирма "Ейнджъл". Официално тя е собственост на Златина Енчева. Жената е сестра на съпругата на местния бизнесмен Иван Кехайов, който е близък до общинския председател.

Срещу първия общинар на Белово Константин Варев и бившия кмет Васил Найденов се водят дела за ощетяване на общината в размер на 250 хил. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст