ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветан Василев и да иска, не може да се върне в България

менко менков

Цветан Василев и да иска, не може да се върне сам в България, защото сръбският съд му е наложил мярка за неотклонение – подписка. Така адвокатът на банкера Менко Менков коментира предложението на премиера Бойко Борисов за ескорт, в случай, че се върне в България.

Защитникът на Василев подчерта, че ако мажоритарният собственик на КТБ реши да напусне Сърбия, ще бъде върнат на границата. „Съдебната власт в Сърбия все още не се е произнесла по искането за екстрадиция на българската прокуратура. Все още не са изяснили основателността на това искане. Иначе много отдавна да са се произнесли и да са го изпратили тук”, подчерта Менков.

Освен това процедурата е съвсем различна от това, което предлага премиерът. Ако дойде в България, Василев няма да мине през ГКПП Калотина, а ще го докарат със самолет до аерогарата, обясни Менков.

След днешното заседание на петчленния състав на Върховния административен съд, магистратите решиха да се произнесат в срок по отношение на обжалваното решение на БНБ от страна на акционерите в КТБ. Очакванията на адвокат Менков са съдът да се произнесе още днес.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст