ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Калифорния въведоха режим на водата

Жителка на Калифорния се чуди как да си измие съдовете

Губернаторът на Калифорния Джери Браун въведе за първи път в историята воден режим заради сушата в щата, предаде Асошиейтед прес.

Браун съобщи, че е подписал заповед, която изисква от щатското управление за водните ресурси да приложи мерки във всички населени места за намаляване на потреблението на вода с 25% а в сравнение с нивото от 2013 г. Заповедта ще засегне жителите, бизнеса, фермерите и други потребители.

"Сушата, пред която сме изправени, е безпрецедентна и изисква безпрецедентни действия", заяви губернаторът Браун на пресконференция. "Трябва да пестим водата по всеки възможен начин", добави той.

Още през януари миналата година Браун обяви опасност от суша и призова всички калифорнийци да съкратят потреблението на вода с 20 на сто спрямо предходната година. Въпреки наложените регулации обаче жителите на щата намалиха ползването само наполовина на това количество.

"Времената се промениха. Представата за малката зелена морава, която трябва да бъде поливана всеки ден, вече е в миналото ", заяви губернаторът.

Издадената заповед изисква от университетските кампуси, голф игрищата, гробищните паркове и други големи озеленени площи да намалят значително ползването на вода; местните власти да заменят 4,65 милиона кв. м тревни площи с растения, понасящи суша, и да въведат временна програма за отстъпки за потребителите, които заменят старите, изразходващи много вода съоръжения с по-ефективни.

Губернаторът прикани също водните агенции да налагат допълнителна цена за прекалено големи количества потребена вода.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст