“Пейо Яворов” във “Фейсбук”: Дано сте ме научили добре

матура

"Успех на всички утре. Дано сте ме научили добре." Това написа още снощи неизвестен човек от нов профил във "Фейсбук" с името Пейо Яворов в публичната група за кандидат-студенти в Софийския университет. Профилът е създаден съвсем скоро и има само портретна снимка на големия български поет.

Случайно или не днес на матурата за 12-и клас се падна точно Яворов с произведението "Ще бъдеш в бяло", а авторът на тайнствения профил напиша: "Шегата настрана наистина знаех, че ще се падне."

Вчера от пресцентъра на Министерството на образованието пусна до медиите съобщението, че няма как да са изтекли отговори за днешните изпити по Български език и литература и подобни публикации целят единствено нагнетяване на напрежението и провокиране на недоверие към ведомството.

Въпреки това днес на въпроса на потребител във "Фейсбук" от къде е знаел, човекът представящ се като Яворов отговаря: "Ако кажа това, колегите от МОН ще ме надушат и ще остана без работа. Не се безспокойте и догодина ще ви кажа пак кой ще се падне." Така той на практика разкрива, че работи в Министерството на образованието и допълва:

"Въпросът е, че не взимате под внимание доста странични фактори и не се поставяте в моето положение. Има си причина защо направих този профил и защо писах само в групата на СУ. Разбрах темата още вчера веднага щом я смениха, тъй като, както повечето знаете, беше изтекла информация от един колега, който, за разлика от мен, не може да преценява нещата. Няма такова нещо, че темата се тегли сутринта преди матурата. Темата се знае предварително, но само от 3-4 човека. Ако с нещо съм осквернил името на Пейо Яворов съжалявам, но нито ме интересува, нито мисля, че трябва да го взимате под внимание. Нарочно го написах вчера късно, за да не могат да я сменят до сутринта и за мой късмет не го направиха. Успех ви пожелавам на изпита на 7-ми юни. Може и там да изскочи нещо един ден предварително".

"Яворов" обещава още да помогне с предварителна информация и за други предстоящи изпити.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст