Най-големият мол в света се намира в Дубай

мол1

Дубай отново е на челно място в класациите за най-мащабни и грандиозни инвестиции. Този път на първо място го издига търговският център Дубай Мол (Dubai Mall), който е част от комплекса "Бурж Халифа". За да придобиете представа за мащаба на съоръжението, ще ви кажем, че една от атракциите в мола е водопад.

Комплексът е най-големият и най-посещаваният мол в света. Той разполага с около 1200 магазина, а броят на посетителите му седмично надминава 750 хил. души. 

И ако си мислите, че грандиозността на търговския център се изчерпва с това, се лъжете. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида. 

Освен водопад, множество места за харчене и забавление и аквариум, посетителите могат и да поспортуват на закрита ледена пързалка. Евентуалните ви притеснения, които могат да възникнат, че туко-виж е претъпкано и няма място, трябва веднага да изчезнат, защото капацитетът на пързалката е от 2 хил. посетители. 

Накрая но не на последно място е редно да се отбележи, че атрактивността на търговския център не приключва със залеза на слънцето. През нощта молът е осветен в неонови цветове, а посетителите му могат да се любуват и на танцуващите фонтани пред Дубай Мол.

В галерията ни със снимки можете да разгледате част от атракциите в търговския център и да си набележите тази, който бихте искали да видите и на живо.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст