Ремонтите на софийските улици вървят по план

Бул. "Цариградско шосе"

Ремонтът на булевард "Цариградско шосе" върви по график, увери столичният градоначалник Йорданка Фандъкова, след като направи проверка на ремонта на булеварда при моста над река Искър. До 10 юни трябва да приключи и ремонтът на южното платно на булеварда, като още на следващия ден трябва да започне и работата по северното, допълни още Фандъкова, цитирана от БТА.

"Това мостово съоръжение е един от най-трудните обекти, тъй като не е рехабилитирано откакто е построено", заяви още тя. По думите й участъкът от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път трябва да бъде завършен на 15 август, а на 16 август движението да бъде пуснато.

"Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" от моста на бул. "Яворов" до този на "4-ти км" започва на 1 юни след края на учебната година, когато движението ще бъде по-спокойно", съобщи столичният кмет. Фандъкова разясни още, че ще бъде обновен и участъкът от надлеза над бул. "Михай Еминеску" и локалното платно южно от булеварда между надлеза над бул. "Г.М Димитров" до бул. "Александър Малинов".

"За новата учебна година бул. "Цариградско шосе" трябва да бъде изцяло завършен", обеща Фандъкова. Тя не пропусна да отбележи, че държи както на качеството, така и на спазването на сроковете и припомни, че през последните няколко години по европейски проекти Столичната община е успяла да привлече около 3 млрд. лв. за изграждане на инфраструктурни обекти.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст