трезор

България е „Най-впечатляващият кредитополучател от Централна и Източна Европа" в годишната класация на „Глобъл Кепитъл". Заместник-министърът на финансите Карина Караиванова прие престижната награда по време на официална церемония в Лондон. Високото признание за България се връчва за успешната реализация при възможно най-добрите пазарни условия на тройния транш нови бенчмаркови еврооблигации в размер на 3.1 млрд. евро, емитирани през март 2015 година. Лихвените купони бяха на най-ниските лихвени нива, постигани до момента от България на международните капиталови пазари. По време на трансакцията, осъществена в рамките на Глобалната средносрочна програма на Република България за издаване на облигации, страната ни успя да привлече изключително разнообразна и много добре диверсифицирана база от инвеститори.

 

УниКредит Булбанк е отличена от международното финансово издание Global Finance за Най-добра банка попечител за България за 2015 г. Банката е най-добра и за целия регион на Централна и Източна Европа – Австрия, Чехия, Унгария, Полша, Сърбия и Словения.

 

НАП започна да разпраща ултиматуми до гражданите, които са декларирали подоходните си данъци за 2014 г. в срока до 30 април, но още не са довнесли дължимата сума."Платете задължението си в едноседмичен срок", призовава приходната агенция в писма, изпращани по електронната поща. "Неплащането на дълга ви ще доведе до процедура по принудително събиране, включително налагането на запор върху възнаграждения или други обезпечения", предупреждават от НАП.Все пак става ясно, че 94% от българите са изрядни с плащането. "Данъкът по годишната ви данъчна декларация все още не е внесен по сметката на НАП, въпреки че срокът за това изтече в края на април. Подобно поведение имат по-малко от 6% от данъкоплатците в България", пишат данъчните до "провинилия" се гражданин.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст