ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КТБ бе умишлено фалирана, за да ѝ вземат активи за 7 млрд. лева

"Аферата КТБ"

"Корпоративна търговска банка (КТБ) не фалира, а беше фалирана. Казвам го, защото става дума за изкуствено предизвикан фалит, в който участват много възлови институции като БНБ, българската прокуратура, финансово разузнаване и други подобни". Това заяви поетът и публицист Едвин Сугарев при представянето на книгата си "Аферата КТБ". 

На събитието присъстваха над сто души, които си купиха четивото. По думите му това са хора, които са приятели на истината и на свободата, а не такива, пратени със специална мисия. 

Сугарев допълни, че журналистическото разследване е с цел да се разбере какво и кой стои зад атаката срещу банката. 

Нещо, за което и вестник "Банкеръ" многократно писа на своите страници.

"Книгата, която държите е особена. В нея се разглежда може би най-фрапантната афера, която България преживя в рамките на четвъртвековния преход към демокрация", заяви още авторът. Той допълни, че докато не бъдат прочетени досиетата на банката България няма да излезе от прехода и той няма да свърши, а страната ще продължи да кръжи в спирала. 

По думите му в книгата е описано онова, което не бива да се случва отново в следващите години. Той допълни, че аферата КТБ ще има тежки последици, тъй като българските гражданите ще трябва да платят милиарди за изкуствения фалит на банката, когато делото влезе в международен съд. А глупавите действия на прокуратурата са довели до банковата паника през лятото на миналата година. 

"БНБ е длъжна да оздрави всяка банка поставена под особен надзор, но направи всичко възможно да фалира КТБ", подчерта Сугарев.

Той припомни, че с тази цел са използвани и одиторски доклади от фирми, които нямат одитни ангажименти, а са били просто консултанти. 

И всичко това, за да се обезценят активите на Корпоративна банка, които миналата година бяха на стойност около 7 млрд. лв., за да бъдат приватизирани и усвоени на безценица от определени хора и техните кръгове.

Преди дни непознати проникнаха в дома на Сугаев. Те не са откраднали нищо, но изпразнили пълнителя на личното му оръжие. По-рано пък е бил разбит автомобилът му.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст