ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Алианц” отличи художници в Плевен

Алианц

На 4 юни 2015 г. в Художествена галерия "Илия Бешков" в Плевен бе открита  изложбата от петото издание на "Национален конкурс "Алианц България за живопис, скулптура и графика". Конкурсът е под патронажа на Министерството на културата. В раздела живопис наградата на "Алианц България" получава Анета Дръгушану за творбата "Сън 3". С номинации за участие в заключителната изложба-конкурс са отличени: Валентин Асенов, Валентин Узунов, Иван Велчев, Майя Ананиева, Нина Петрова, Хинко Хинков, Христо Атанасов и Цветан Тимотеев. Награда за графика се присъжда на Йохан Йотов с творбата "Ритъм на вълна". С номинация за графика е Георги Ценов. С номинация за участие в заключителната изложба в раздел скулптура са: Константин Симеонов,  Николай Маринов, Убавка Тончев и Цено Ценов. 

“Национален конкурс "Алианц България" за живопис, скулптура и графика” е част от корпоративната стратегия на компанията с ясно очертани обществени и социални ангажименти. Инициативата стартира през 2008 г. със съдействието на СБХ. Конкурсът представлява преглед на съвременното изкуство, като в него няма ограничения по отношение на стилови предпочитания, изразни средства, тематичен и сюжетен избор.

Първите четири издания на конкурса получиха изключително висока оценка и широк отзвук от страна на художници, медии и общественост. По мнение на изявени представители на творческите среди този конкурс, единствен по рода си у нас, дава пространен преглед на българското изобразително изкуство и е едно от най-значимите културни събития в  страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст