ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Искат промяна в Закона за гарантираните вземания на работниците

Фалит

Среща с всички старозагорски депутати поискаха в открито писмо работниците от радневската фирма „Ремотекс“ на 13-ти юни. Преди няколко години близо 1 200 работници бяха ангажирани в стратегическото предприятие за енергетиката. Но през миналата година останаха 632-ма души, на които старите собственици дължат над 13 милиона лева от заплати и застраховки.

„В писмото си настояваме да се гарантират вземанията на работници и служители при обявяване на фалит на дадено предприятие, като се промени законодателството.“ Това съобщи за Радио Стара Загора Бойка Боева, председател на Регионалната структура на КНСБ в Раднево.

„Последните цифри показват, че се дължат заплати за 8 милиона лева и 5 милиона лева за осигуровки. Почваме от 6 000 лева дължими заплати на работник до 23 000 лева. Въпреки изпълнителните листи, с които разполагат, адвокати и съдии обясняват на хората, че няма от кого да се вземат пари за дължимите заплати. В закона има вратички, затова търсим хората, които могат да го променят“, обясни Бойка Боева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст