Пловдивският окръжен съд осъди Галип Шахин на шест години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим за разпространение на хероин

Затвор

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Галип Шахин на шест години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 60 000 лева, същиха от регионалната магистратура. Той беше признат за виновен в това, че на 4 ноември 2014 г., в землището на село Дедово, е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – хероин, с общо тегло 38 862 гр. на стойност 8 007 376 лв.

През лятото на 2014 г. Шахин се запознал в Истанбул с лице, представило му се като Керин – ирански гражданин, който му предложил да транспортира неназована стока през територията на България. Обещал му 4000 евро. Шахин се досетил, че става въпрос за наркотици, но приел, тъй искал да осигури образованието на дъщеря си, а и имал нужда от средства за лечение на болната си майка. На 21 октомври 2014 г. подсъдимият пристигнал с автобус от Истанбул в Хасково. На 3 ноември 2014 г. дошъл в Пловдив. На следващия ден с такси стигнал до паркинг на магистралата, където го чакала паркирана „Опел Корса”. Ключовете за нея се намирали на предната лява гума. Шахин потеглил с колата в посока Нова Загора, където в близост до с. Дедово в колата му били натоварени наркотични вещества.

Междувременно в ДАНС била получена информация за организиране трафик на голямо количество хероин от България за Западна Европа. Организирано било КПП на магистралата. Подсъдимият минал през КПП без да се подчини на знака „стоп”. Било предприето преследване и в Пловдив Шахин бил задържан. При извършеното претърсване на багажника му подсъдимият признал, че има куфар с опиати, предадени му от ирански гражданин. Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст