ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Варуфакис: Време е за споразумение

варуфакис

Време е да спрем да се сочим с пръст един друг и да си свършим работата, като постигнем споразумение. Това каза Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис пред репортери по време на посещението си в Берлин.

В неделя той определи последните искания на Брюксел за икономическите реформи в Гърция като „крайно обидни“.

Варуфакис се срещна в германската столица с най-твърдия си противник – германския министър на финансите Волфганг Шойбле.

След разговорите гръцкият финансов министър каза само, че двамата са имали конструктивни, продуктивни и приятелски разговори. По думите му, обаче двамата не са преговаряли за гръцкия дълг. Той също така посочи, че срещата с Шойбле е била полезна и се е провела по „изключително приятелски" начин.

По-късно днес в германската столица Варуфакис ще изложи аргументите си за предоставяне на повече свобода на действие на Атина при решаването на дълговите ѝ проблеми. Гръцкият министър на финансите ще участва довечера в дебат, организиран в германската столица от фондация "Ханс Бльоклер", която е близка до Обединението на германските профсъюзи. По същото време в замъка "Елмау" в Бавария приключва срещата на Г-7.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст